Wednesday, March 3, 2010

Paint My World


Daca lumea ar fi un puzzle, oare cum ar reaseza fiecare dintre noi bucatile?
N-ar renunta la rau, nu...e adevarat, ca sa apreciezi dulcele trebuie mai intai sa stii cum se simte amarul, saratul si acreala;

In lumea mea oamenii aud culori si vad sunete; cu totii suntem fiinte desavarsite spiritual si mi se intampla doar o data la 12 ani sa ma intreb daca mintea babuinica a unor oameni intelege conceptul de respect;
In lumea mea nu te-ai gandi ca altruismul si capacitatea ta de a tolera prea multe mitocanii si minciuni ar putea fi de vina pentru dezamagirile de care ai parte...

E lumea in care nu ajungi sa-ti doresti sa fii indiferent, ignorant, capabil sa-ti controlezi sentimentele la sange...pentru ca atunci realizezi ca nu mai esti in stare sa simti nici binele, nici frumosul...De fapt, adevarul este ca nu putem fi rai si nesimtiti cu oamenii de care ne pasa...adica putem fi, dar ori din prea multa iubire, ori pe termen foarte scurt si apoi regretam.

Daca as avea puterea sa modelez lumea pentru o zi, as da copiilor optiunea de a-si alege parintii...exact ca in Cartea Tibetana a Mortilor, fiecare constiinta, fiecare suflet, ar avea posibilitatea, inainte de a (re)intra in lumea fizica, sa observe mai multe cupluri facand dragoste, si sa aleaga acea pereche din care simte ca ar vrea sa se nasca.

As mai vrea sa existe si locuri speciale in care sa invatam, de mici, ca iubirea nu inseamna doar pasiune, ci si daruire, toleranta, abandon, renuntarea la atata vanitate.

Ar trebui, poate, sa existe si mai multe sarbatori, precum Craciunul sau Pastele,ca sa ne amintim mai des sa renuntam la orgolii, vorbe urate, resentimente si tristeti. Desi...Craciunul nu vine cu minuni, oricat de mult ne-ar placea sa credem in desenele lui Disney, si nici nu aduce schimbari in persoane. Sarbatorile astea au doar mari promisiuni etice si morale, doar contracte nescrise despre bunatate, pretuire, daruire si iertare. Craciunul doar ne arunca sare in ochi cat sa nu putem vedea adevarul pe final de an...e o conventie comerciala buna pentru vanzatori.

In lumea mea sentimentele sunt impartasite; e lumea in care cu totii cautam, provocam si pretuim clipele de magie, oricat de naiv ar suna asta.

Jimmy Sommerville - Run Away
Asculta mai multe audio Muzica

No comments:

Post a Comment


For more widgets please visit www.yourminis.com

Search This Blog