Thursday, March 25, 2010

FunK You


"If you will suck my soul, I will lick your funky emotions"...versurile de inceput ale piesei “Mommy, What’s a Funkadelic ?” m-au facut sa descopar, intamplator, o trupa cu un sound puternic si dramatic, de care m-am indragostit brusc si, probabil, pentru mult timp de-acum incolo.

Avandu-l pe unul din inovatorii funk-ului in frunte, George Clinton, Funkadelic s-au facut cunoscuti in anii ’70. Titulatura aleasa vorbeste de la sine: canta mult prea complex incat sa poata fi redusi doar la stilul funk. Au facut, se pare, de-a lungul carierei combinatii surpinzatoare de rock cu gospel si soul iar terminatia numelui te duce, pe buna dreptate, cu gandul la moda psihedelica a acelor ani, pe care o impletesc superb cu ritmurile de funk.

"Maggot Brain” este albumul pe care revista Rolling Stones l-a clasat, în 2003, printre cele mai bune 500 ale tuturor timpurilor. Despre piesa cu acelasi nume, rafinata si, parca, adusa de pe alta lume, legenda spune ca George Clinton l-a rugat pe chitaristul formatiei (considerat de contemporani ca fiind comparabil cu Hendrix) sa compuna un blues in memoria fratelui sau pe care il gasise mort in camera sa. Rezultatul a fost inclus mai tarziu in compilatia top 100 guitar solos.

Funkadelic este trupa care a pus bazele funk-ului si a influentat artisti precum Jackson 5 sau Red Hot Chili Peppers. Daca te gândesti la cat de sofisticat si de expresiv suna, ai putea crede ca istoria muzicii a fost putin nedreapta cu cei de la Funkadelic pentru ca nu le-a oferit celebritea pe care, poate, o meritau in randul publicului larg...probabil ca pentru altii au ingrosat demult randurile clasicilor, dar eu trebuie sa recunosc ca il aveam cap de afis pe James Brown pentru stilul funk.


Asculta mai multe audio Muzica

Asculta mai multe audio Muzica

No comments:

Post a Comment


For more widgets please visit www.yourminis.com

Search This Blog