Wednesday, May 5, 2010

The Journey of Hearts


Vremurile sunt grele, karma-i o curvă, asta ne-a fost soarta,ce să-i faci, trăim în România...aceleaşi vechi nemulţumiri pe buzele multora dintre noi, încercând să ne justificam "impotenţa"...

E o maximă foarte veche, datează,parcă, de prin 1730, care sună cam aşa, în care cred în totalitate şi pentru care nu cred că mai e nevoie de nici un comentariu: "Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri". Şi legat de asta şi de spiritul umanitaro-caritabil care zace in unii sau urlă în alţii: mai cred foarte tare că, dacă vrei să îi ajuţi pe ceilalţi, trebuie, în primul rând, să fii capabil să te ajuţi pe tine.

Ei bine, asta m-a adus cu gândul la un fragment dintr-o carte a lui Richard Saunders(pentru cei care nu ştiu, acesta este pseudonimul sub care îşi publica Benjamin Franklin scrierile):

"Taxele sunt cu adevărat o povară grea, şi dacă le-am plăti numai pe cele impuse de guvernanţi, ne-am putea achita mai uşor...dar mai sunt multe altele, chiar mai dureroase pentru unii dintre noi. Suntem taxaţi de 2 ori mai mult pentru lenea noastră, de 3 ori mai mult de trufia noastră şi de 4 ori mai mult de nebunia noastră...iar pentru toate acestea nu putem primi nicio scutire şi niciun împuternicit nu ne poate acorda vreo reducere."

Asculta mai multe audio Muzica

No comments:

Post a Comment


For more widgets please visit www.yourminis.com

Search This Blog